4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Kotlety na šlehačce

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 6 ks
brambory 750 g
smetana ke šlehání 500 ml
velká cibule 3 ks
grilovací koření
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením - může být i jiné, podle chuti a potřeme pikantní hořčicí. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky asi 3-5 mm silné. Na dno většího pekáče (není třeba vymazávat) poklademe kolečka cibule a položíme na ni plátky masa. Na maso rozložíme polovinu brambor, mírně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, na brambory dáme opět kolečka cibule a poslední vrstvu tvoří druhá polovina brambor. Opět je osolíme a okořeníme. Vše zalijeme dvěma šlehačkami, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct na 180°. Pečeme hodinu, po hodině pekáč odkryjeme a bez poklice dopečeme ještě asi 10 - 15 minut dozlatova.

Tip:
Místo kotlet můžeme klidně použít zlehka naklepané kuřecí prsní/stehenní řízky nebo krůtí prsa.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Játrový guláš

Postup: Kuřecí játra omyjeme očistíme a překrájíme na polovinu. V pánvi na oleji... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA